De praktijk

“In stappen? Welke stappen?” Meer informatie over de praktijkopleiding.

Steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De voordelen op een rijtje:

een fors hoger slagingspercentage, een rijopleiding van hoge kwaliteit, gebruik maken van een stap-voor-stap aanpak, betere voorbereiding op deelname aan het verkeer en inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart. Beginnende bestuurders zijn veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de onervaren chauffeur, na het volgen van de Rijopleiding In Stappen (RIS), veiliger het verkeer in gaat. Bovendien heeft deze opleiding een veel hoger slagingspercentage dan de reguliere opleiding.

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding In Stappen ga je stap voor stap (46 stappen) van makkelijk naar moeilijk door de cursus.

Deze 46 stappen zijn ondergebracht in 4 modules:

Iedere module sluit af met een toets.De eerste toets en tweede toets wordt afgenomen door je RIS - instructeur van de rijschool. De derde toets wordt afgenomen door een CBR - examinator. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

Voor coaching en ondersteuning kun je natuurlijk ook op je rijschool rekenen. Tijdens al die spannende momenten - lood in je schoenen, een klam voorhoofd, hyperventilatie - kun je altijd op je instructeur rekenen. Zowel bij de toetsen als bij het examen ben ik altijd aanwezig.